Жена с COVID-19 обиколи 4 болници

Убийство от медици Доктори погубиха живота на 16-годишна Жена с COVID-19

Жена с COVID-19 обиколи 4 болници

Жена с COVID-19 беше разкарвана часове с линейка, за да получи лекарска помощ.

Потърсиха ни близки на 75-годишната Надя Василева от София, която по думите им е била на крачка от смъртта заради получени откази за прием в различни болници в София.

На 28 юли Надя и близките ѝ отиват в „Пирогов”, в спешен кабинет „Уши, нос, гърло”. Където ѝ правят тест за COVID-19, който отново е положителен. В този момент е дежурен д-р Калоян Чилингиров. По думите му Надя Василева не е за отделение „Уши, нос и гърло”, към което е насочена, а е за прием в интензивен сектор. С дата 28 юли в „Пирогов” няма свободни места в интензивния сектор. „Тя беше насочена за лечение на световъртеж от колеги от Национална кардиологична болница. Където са направени кръвни изследвания със стойности, несъвместими с живота”, разказва д-р Чилингиров. Той звъни на 112 за линейка, която да транспортира пациентката до най-близката болница. Синът на Надя обаче казва, че са чакали в продължение на 2 часа.

От „Спешна помощ” в София заявиха, че има две обаждания за Надя Василева в този ден – едно, в което искат линейка, и друго, в което я отказват. Поради големия брой обаждания в този момент и това, че жената все пак се намира в болнично заведение, адресът е бил забавен.

Жена с COVID-19 обиколи 4 болници

Д-р Чилингиров тръгва с линейката. „Пациентката беше в изключително тежко състояние.

Тя нямаше как да остане сама, без лекарски надзор”, категоричен е лекарят. Тръгват към Военномедицинска академия. Насочват ги към инфекциозното отделение на болницата. От ВМА отговориха, че към 28.07.2022 г. всички болнични легла, определени за лечение на пациенти с COVID-19 – неусложнени и нуждаещи се от интензивни грижи, са били заети.

Следващата спирка на линейката е Инфекциозна болница, където тестът за коронавирус също е положителен. „Там попаднахме на друг млад лекар, който пожела и искаше да я вземе, но отново се позова на въпросната заповед на министъра за някакво основно заболяване и че не е за тях”, спомня си Красимир. От Инфекциозна болница отказаха коментар. В документите, които Красимир ни предостави, пише, че пациентът се насочва към многопрофилна болница с интензивен сектор.

Прочетете още статии от нашият сайт: Доктори убиха мъж на 74 години

Източник: Нова.бг