Жена с COVID-19

Убийство от медици Доктори погубиха живота на 16-годишна Жена с COVID-19

Жена с COVID-19

В петък Искра Славева почувствала неразположение – проблеми с дишането и болка между плешките на гърба.

Свързала се с личния си лекар и получила направление за обстоен преглед при специалист. Целта била са да се установи дали тя е с пневмония и нужна ли е хоспитализация. В този момент започнали проблемите – обиколката от болница на болница и дългото чакане пред лекарските кабинети.

Оттам я насочили към друга болница. „Тя ми посочи белодробното. Белодробното в съседния двор“, каза Славева. Но там отново я спрели, този път на портала. След кратка консултация портиерът ѝ обяснил: „Госпожо, тук не можете да бъдете прегледана. Върнете се след Инфекциозната, имаме втори филиал. Казаха, че не работят с COVID болни”.

От третия опит късметът ѝ се усмихва. Жената е приета за преглед в университетска болница „Св. София“. Там обаче се натъква на нов проблем. „Заплатила сумата от 30 лева за клинико-лабораторните изследвания, заплатила е рентгенографията и консултацията на белодробния специалист… при условие че има издадени направления“ , каза д-р Спасов.

„Попитах сестрата – нали имам направление, защо трябва да плащам? Защото, каза тя: „Тук се плаща прегледът“, обясни Славева.

В крайна сметка заключението на пулмолога е, че пациентката е лекувана правилно. И не се нуждае от хоспитализация.

Самата жена обаче не може да си обясни защо е трябвало да обикаля от болница на болница с COVID инфекция.

Жена с COVID-19

„Час и половина на горещината, при 35 градуса. Ако съм с няколко години по-възрастна, нямаше да издържа. По едно време мъжът ми ме гледаше и питаше дали съм добре. Мислите ми бяха разводнени, мислех си за смъртта“, казва още тя.

По отношение на казуса с направленията – лекуващият лекар на Славева казва, че и друг път негови пациенти е трябвало да си плащат за преглед при специалист в различни болници, въпреки че са били насочени от него.

Той смята, че вината е поделена между пациенти и лекари. Затова съветва хората да се запознаят с правата си, а специалистите – да не злоупотребяват с тях.

Прочетете още статии от нашият сайт: Доктори убиха мъж на 74 години

Източник: Нова.бг