Убийство заради заря в Люлин

Убийство заради заря в Люлин

Убийство заради заря в Люлин

Празненство със заря завърши с жестоко убийство в столичния квартал “Люлин” 2. Млад мъж беше убит с нож пред очите на приятелите си. Инцидентът е станал малко преди полунощ. Полицията е установила нападателя. Той е 24-годишен мъж от квартала, който е обявен за общодържавно издирване. Софийската градска прокуратура му е повдигнала задочно обвинение за убийството.

Във фаталната нощ 32-годишният Илиян Илиев е празнувал заедно с приятели. По нищо не личало, че празненството ще прерасне в кървава свада.

Снощи около 23.00 часа приятелската компания от 4 – 5 човека излиза на спортната площадка, за да организира заря. Фойерверките са били част от празненство за новородено детенце. Хора от квартала успяват да заснемат с мобилен телефон зарята по случай щастливия семеен повод.

Шумът подразнил съсед от намиращия се наблизо вход на блок 225. Разгневен, вдигнал скандал. Празнуващите обяснили какъв е поводът. Започнал спор, който завършил със сбиване. 32-годишният мъж, който е бивш боксьор, бил намушкан с нож в областта на врата. На път за болницата е починал от многобройните рани.

Убийство заради заря в Люлин
“Един човешки живот си е отишъл за няма нищо, за един празник”.

“Не мога да си го обясня. При такова хубаво събитие. Аз нямам обяснение. Това е жестоко”, разказват съседи.
Нападателят е обявен за общодържавно издирване. Според източници близки до разследването той е употребявал наркотици, а съседи го описаха като проблемен.

Случаят предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Приятели на убития Илиян го описват като човек, който участва в множество благотворителни инициативи и активен спортист. За последно младият мъж е набирал средства за онкоболен приятел.

До този инцидент се стига след липса на контрол на всякакви мероприятия и домашни купони.

Прочетете още статии от нашият сайт: Медицински служители убивали пациенти с Ковид-19

Източник