Убийство от медици

Убийство от медици Доктори погубиха живота на 16-годишна Жена с COVID-19

Убийство от медици

Тялото на 43-годишната Миглена Георгиева, която издъхна, докато чака за прием в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, ще бъде ексхумирано, за да бъде извършена аутопсия и да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза за установяване причината за смъртта й, съобщиха от Окръжната прокуратура във Враца.

Жена почина, докато чака пред Спешното отделение във Враца.

3 проверки в МБАЛ-Враца след шокиращата смърт на жена, детето й остава кръгъл сирак. Протест пред болницата във Враца след смъртта на жена пред Спешното отделение. Миглена, която е родом от село Пудрия и е майка на 5-годишно момченце, издъхна в понеделник след чакане пред регистратурата, а заснето от очевидец видео шокира хиляди в социалните мрежи. Свидетелят твърди, че жената е починала, докато чака за прием, а от лечебното заведение отричат и твърдят, че пациентката е била приета, но е издъхнала в реанимацията поради масирана белодробна емболия. Вчера жената е била погребана в гробищния парк на Пудрия, а близките й заявиха, че не са съгласни с ексхумацията. Въпреки това обаче такава ще бъде извършена.

Убийство от медици

Образуваното досъдебно производство е за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. В рамките на вчерашния ден са разпитани свидетели, сред които и близките на починалата. Иззета е медицинската документация по случая от МБАЛ – Враца. Допълнителните действия по разследването продължават и днес, допълват от Окръжната прокуратура във Враца. В кратки срокове трябва да бъдат разпитани нови свидетели, в това число и длъжностни лица от структурите, относими към инцидента. Иззетите видеозаписи от спешното отделение на болницата ще се приобщят към доказателствения материал по делото. Изискана е документация за трудови договори и длъжностни характеристики на служители, вкл. вътрешни правилници и задължения на съответните медицински лица в МБАЛ – Враца. Събира се допълнителна медицинска документация, касаеща здравословното състояние на починалата.

Прочетете още статии от нашият сайт: Медицински служители убивали пациенти с Ковид-19