Смърт след лекарска грешка

Убийство от медици Доктори погубиха живота на 16-годишна Жена с COVID-19

Смърт след лекарска грешка

Жена отива в Спешния център там с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка. Десет дни по-късно тя е починала, а лекари казали на близките, че кардиограмата ясно е показвала, че е ставало дума за инфаркт, разказват в предаването „Здравей, България“.

На 8-и октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в Спешния център в Сандански.

С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „Оттам докторът, който я приема, анонимният доктор, ѝ казва, че ѝ няма нищо“, обясни дъщерята на починалата Цветелина.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома.

Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт.

Тя отива отново в Спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират, че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът,

Смърт след лекарска грешка

прегледал я в Спешния център в Сандански. „В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в Спешния център. Исках да проверят по камерите – казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха за NOVA, че по случая се извършва проверка.

На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега – мъж.

Прочетете още статии от нашият сайт:Мъж почина пред Спешния център

Източник