Мъж почина заради лекари

Убийство от медици Доктори погубиха живота на 16-годишна Жена с COVID-19

Мъж почина заради лекари

Мъж издъхна в ръцете на сина си след обикаляне по болници, а проверка ще установи дали има престъпление. РЗИ и Спешна помощ Смолян проверяват случая, предава БНТ.

За мъжа била повикана Спешна помощ на тел. 112 миналата събота от сина му. Дошлият екип от филиала в Доспат установил тежко състояние, задух, а бързият антигенен тест бил отрицателен.

Пациентът е транспортиран до най-близката болница – тази в Девин. На място хората са чакали повече от 20 минути преди да им отворят, после ги препратили към болницата, а след около час се върнали пред филиала на спешната помощ.

Мъж почина заради лекари

Накрая дошъл дежурния лекар от болницата и назначил снимка.

Междувременно пациентът се влошил още повече и накрая издъхнал в ръцете на сина си, пишат в жалбата роднините.

Те настояват за щателна проверка на действията на медиците, защото това е способствало за крайния изход.

Корона вирусът сам по себе си не направи нищо, но показа ,че медиците в повечето държави особено у нас са на най-ниското възможно ниво. Липсата на компетентност и желание за работа което знаехме и преди, в този момент на пандемия излезе наяве. За съжаление нито институции нито правителство или самите лекари направиха нещо за да променят това.

От ЦСМП-Смолян са категорични, че в случая отговорността е персонална, ще се проверяват камери и телефонни записи и който е виновен, ще понесе наказанието си.

Прочетете още статии от нашият сайт: Доктори убиха мъж на 74 години