Доктори погубиха живота на 16-годишна

Убийство от медици Доктори погубиха живота на 16-годишна Жена с COVID-19

Доктори погубиха живота на 16-годишна

Докторите са от болницата в Гоце Делчев, информираха от прокуратурата в Благоевград.

Случаят е от преди 6 години. Тогава д-р Петър Шопов и колегата му от хирургичното отделение Иван Канелов, неглижирали травми на момиче от града, пострадало от падане с велосипед.

Момичето имало наранявания в областта на дясното бедро и пубиса. В МБАЛ „Иван Скендеров“ М. Т. била прегледана от ортопеда, но понеже била неделя, не извършили никакви интервенции с нея. След изследвания и консултации със специалисти, ден по-късно оперирали пациентката под местна анестезия от Шопов и Канелов.

Майката на М. Т., която стояла неотлъчно с нея, била силно обезпокоена от състоянието на дъщеря си. С всеки изминал ден тя се влошавала. Вдигала температура, имала силни болки, краката му променяли цвета си, но д-р Шопов я уверил, че всичко е наред.

Три дни след това по спешност била извършена втора оперативна интервенция, след което било уговорено превеждането ѝ в детска хирургия в „Пирогов“. Изписали я от гоцеделчевската болница, без да е отразено състоянието на момичето, което имало влошени параклинични показатели и без осигурен специализиран транспорт с придружаващ медицински персонал.

Доктори погубиха живота на 16-годишна

При постъпването в столичната болница М. Т. била в крайно тежко общо състояние. След проведено лечение детето било изписано и от там. Оперативните рани били заздравели първично, момичето се предвижвало с две патерици. Поставената от лекарите окончателна диагноза била „Сепсис.

Гоцеделчевката имала посттравматичен флегмон на дясното бедро. сстра дихателна недостатъчност, дълбок некротичен фасциит в областта на дясната седалищна област и дясното бедро и в дясната част на корема“. Десетина дни по-късно отново я приели в „Пирогов“, но седмица след това издъхнала.

В хода на досъдебното производство са били назначени и извършени няколко експертни изследвания, които установяват, че смъртта на пациентката е настъпила в резултат от „хеморагичен инфаркт на белия дроб и кръвоизливи в надбъбречните жлези, довели до внезапен срив на сърдечно – съдовата система“.

Прочетете още статии от нашият сайт: Убийство заради заря в Люлин

Източник